Mini serniczko-babeczki z rodzynkami

młoda żonka

Nie serniczki i nie babeczki - po prostu serniczko-babeczki. Pyszne, waniliowe, z rodzynkami. Już patrząc na nie robię się głodna, a czując zapach po prostu ślinka cieknie mi do ust. Rodzynki, ser, mięciutkie ciasto… Po prostu musicie ich spróbować.

SKŁADNIKI NA CIASTO (12 sztuk):
  • 200 g mąki pszennej
  • dwie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 120 g ksylitolu
  • 2 jajka
  • 75 ml oleju
  • łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • szczypta soli
  • dwie garstki drobnych rodzynek
  • 2 łyżki wody
Wymieszać oddzielnie składniki suche i mokre. Połączyć i przełożyć do papilotek na muffiny, do ok. 1/3 wysokości.

SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ:
  • 150 g sera twarogowego
  • 20 g ksylitolu
  • łyżeczka ekstraktu waniliowego
Wymieszać wszystkie składniki i przełożyć na ciasto. Nakładać po ok. dwie łyżki. Tak przygotowane babeczki piec przez ok. 30 minut w 170 stopniach. Babeczki opadną przy studzeniu, tak powinno być, wtedy możecie posypać je cukrem pudrem.










Wyglądają pysznie, prawda? Pozostaje mi tylko życzyć Wam smacznego ;)

1 komentarz:

  1. Pysznie wyglądają ! :) Będę musiała wypróbować ten przepis. :)

    OdpowiedzUsuń